Hirdessen itt

Még van pofájuk! Az MSZP mindenkit felháborító nyílt levelet írt a határon túli magyaroknak!

Mint ismeretes, a napokban a miniszterelnök levelet küldött a határon túli magyarokhoz, amelyben arra biztatja őket, hogy éljenek a szavazati jogukkal. A levél imigyen hangzik:
„Tisztelt Honfitársam!

A 2010-ben megalakult Országgyűlés egyik első döntése volt, hogy megadta a kettős állampolgárság lehetőségét a határon túli magyarok számára. Hét éve létrejött az, amire majd száz évig vártunk. A kettős állampolgárság kiterjesztésével sok százezer magyar hivatalosan is a magyar nemzet részévé vált.

A határokon átívelő nemzetegyesítés számunkra nem csak egy gesztus, egy megkésett jóvátétel, sokkal inkább mindennapi cselekvés, hogy közösen alakíthassuk sorsunkat, és saját magunk határozhassunk jövőnkről.

A következő években Magyarországon sorsfordító döntéseket kell meghoznunk, amelyek az egész Kárpát-medence magyarságára kihatással lesznek. A tét az, hogy tudjuk-e tovább javítani életkörülményeinket, meg tudjuk-e védeni kultúránkat, és meg tudjuk-e erősíteni biztonságunkat. Erről szól a jövő évi országgyűlési választás.

Ahhoz, hogy Ön is részt vehessen ezen a választáson, érdemes már most cselekednie. A szavazáson való részvétel ugyanis a kettős állampolgárok esetében regisztrációhoz kötött. Így arra kérem, ha még nem tette meg, regisztráljon!

A regisztráció menetéről kísérje figyelemmel a magyar választási szervek, a sajtó és a helyi közéleti szereplők tájékoztatását.

Döntsünk közösen! Számítok Önre.

Tisztelettel: Orbán Viktor,
Magyarország miniszterelnöke”

Azért idéztem teljes egészében a szöveget, hogy világos legyen, ezt a regnáló magyar miniszterelnök írta, nem pedig egy politikai párt elnöke, és egyetlen szó nem esik arról, hogy kire is kéne szavaznia a címzettnek. Egyszerűen csak fölhívja a figyelmet arra, hogy a jövő esztendőben ország­gyűlési választások lesznek és a választási részvétel a határon túliak esetében regisztrációhoz kötött. Azaz a miniszterelnök végzi a dolgát: kommunikál az állampolgárokkal.

Természetesen az ellenzéki sajtó aljas választási propagandát kiált. Újabb ürügy a sivalkodásra, újabb esély visszahozni a közbeszédbe a saját toposzait, hogy aki nem itt él, az miért szavazhat (például azért, mert Trianon után egy évszázaddal is őrzi magyar identitását), ráadásul levélben, miközben az, aki ugyancsak nem itt él, hanem vendégmunkásként tartózkodik külföldön, nem szavazhat levélben (holott szavazhat, amennyiben jogszerűen jár el és kijelentkezik magyarországi lakcíméről). Elefántot kell ám csinálni minden bolhából, még abból az 1-2 listás parlamenti helyből is, amely fölött a határon túliak döntenek.

Az MSZP is rögtön ugrott, Bárány Balázs elnökségi tag a határon túl élő állampolgárok címlistáját követeli, hadd írjon nekik Botka László ‒ „Orbán Viktor legfőbb kihívója” ‒ is levelet. Ugyanis a választások tisztasága és az esélyek egyenlősége megköveteli ezt.

Addig is, amíg a címlistát eljuttatják a legfőbb kihívóhoz, szolgálatkészen fogalmazok az MSZP számára egy levelet mint Magyarországon élő erdélyi magyar, aki a bőrömön tapasztalhattam a szocialisták rajongását a trianoni határokon túl rekedt nemzettársakért. Ugyanis gondolom, komoly bajban vannak, hogyan is szólítsák meg Székelyföld, Csallóköz, Vajdaság vagy Kárpátalja vadóc, torzonborz, törzsi viszonyok közt élő népét, akiket a Jobbik egyik eminense szerint a Fidesz üveggyöngyökön vásárolt meg magának.

Tisztelt határon túli román, szlovák,
szerb és ukrán testvéreink!

Nemrégiben levelet kaptatok a diktátortól, akinek köszönhetően most magyar állampolgárságotok van. Ne hallgassatok rá, mert a napjai meg vannak számlálva. Még a választást sem éri meg, mert addig legalább annyiszor megbuktatjuk, mint ahányszor megtettük ezt 2010-től napjainkig.

Amennyiben éltek szavazati jogotokkal (amelynek fölösleges terhétől azonnal megszabadítunk benneteket, mihelyst visszakerülünk a hatalomba), feltétlenül ránk szavazzatok, mert ti annyi mindent köszönhettek nekünk.

2004-ben a mi 23 millió román migránssal (ebből másfél ti voltatok, kedves erdélyi román testvéreink) fenyegető kampányuknak köszönhetően megúsztátok, hogy ennek a „k… országnak” (a hazánkat jellemző kifejezés akkori miniszterelnökünk őszödi beszédéből származik) az állampolgárai lehessetek. Emlékeztek, milyen jó kis plakátot fogalmaztunk akkor? „Ne fizessünk állásunkkal az olcsó határon túli munkavállalók miatt! Ne fizessünk álmainkkal, mert nehezedik a lakáshelyzet! A kettős állampolgárság a határon túliak számára nem megoldás, viszont az országnak és nekünk jelentős teher! December 5-én szavazzunk nemmel!” Mi ugyanis előrelátók voltunk, és tudtuk, hogy kell a hely a szegény szír meg afgán meg afrikai menekülteknek.

Nekünk köszönhetitek az Európai Unióhoz való csatlakozásotokat is. Gondoljatok bele, ha 2007-ben mi a vétójogunkkal fenyegetőzve kényszerítettük volna Bukarestet, hogy autonómiát adjon az erdélyieknek, akkor lehet, hogy a románok inkább be sem léptek volna az unióba. Gondoljuk, megértitek, hogy nem kockáztathattunk, inkább engedtük őket feltételek nélkül besétálni.

Nekünk köszönhetitek, hogy a lehető legminimálisabbra csökkent a nektek nyújtott magyar állami támogatás, így neveltünk életrevalóságra benneteket.

Nekünk köszönhetitek az általatok hőn imádott államférfiúkat is, Horn Gyulát, Medgyessy Pétert, Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont, akik a tenyerükön hordoztak benneteket és akiknek méltó utódja lesz a következő magyar miniszterelnök, Botka László személyében.

Szavazzatok hát miránk, hogy együtt építhessük a szocializmust.

Tisztelettel: az MSZP vezetősége,

vagy valaki, akinek van pofája a határon túli magyarokat az MSZP nevében megszólítani 2004. december 5. után.

Tényleg nem tudom, hogy mit írhatnának, mit kínálhatnának a határon túli szavazóknak, ahhoz az én írói fantáziám kevés, ahhoz egy szocialista politikus agyára és rinocéroszbőrére van szükség. Mindenesetre kíváncsian várom, mit fog tartalmazni a levél szövege. Azt, hogy a határon túli magyarok erre mit fognak ‒ legalább is gondolatban ‒ válaszolni, azt már inkább sejtem. Aki kíváncsi rá, szakirodalomként elolvashatja a zaporozsjei kozákok levelét IV. Mohamednek.

Forrás: magyaridok.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések