Hirdessen itt

Váratlan ország állt ki Magyarország mellett! Brüsszel forrong a dühtől!

Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter a Bildnek adott keddi interjújában elmondta, hogy 24 órán belül lezárják az Ausztria és Olaszország közötti Brenner-hágót, ha tovább növekedik a migrációs nyomás. A politikus szerint közvetlen együttműködés tapasztalható a Földközi-tenger líbiai partjainál embercsempész bandák és civil szervezetek között, amelyek ezért büntetést érdemelnek.
Wolfgang Sobotka szerint a migrációs válság leküzdéséhez le kell zárni a Földközi-tengeri migrációs útvonalat, vagyis fel kell számolni az Észak-Afrikából kiinduló embercsempészetet. A politikus a lapinterjúban kifejtette, hogy a csempészést már Líbiában be kell szüntetni.

“Meg kell akadályozni, hogy az embercsempészek hajói elhagyják a területet. Ehhez fel kell szerelni a líbiai parti őrséget gyorshajókkal, radar berendezésekkel, éjjellátó készülékekkel és lehallgatásbiztos digitális rádió-távközlési rendszerrel” – fogalmazott a miniszter, aki szerint ennél is fontosabb, hogy az önjelölt európai tengeri mentők ne segítsenek az embercsempészetben, ne működjenek együtt a bandákkal.

“Minden egyéb törvénysértésnek, büntetendő csempészetnek számít, akkor is, ha jó szándékkal teszik” – fogalmazott az osztrák belügyminiszter, aki hozzátette, hogy a tengeri mentésnek ez a formája csak az embercsempészeket támogatja, akik “árucikként kezelik az embereket.

Wolfgang Sobotka szerint a menedékjogi kérelmek elbírálását gyorsan, és már az EU külső határán le kell folytatni. Véleménye szerint a védelemre nem szoruló kérelmezőket vissza kell juttatni, méghozzá nem feltétlenül a hazájukba, hanem abban az országba, amelynek partjairól elindultak az EU felé.

“Valamennyi intézkedésnek a Földközi-tengeri útvonal lezárására kell irányulnia, és gondoskodni kell arról, hogy a hír “a lehető leggyorsabban elterjedjék Észak-Afrikában”, mert “csak így apad el a bevándorlók áradata” – mondta Wolfgang Sobotka.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések